برای این منظور به منوی "اطلاعات پایه" رفته و از آنجا "تعریف سند هوشمند پیش فرض" را انتخاب کرده و پس از باز شدن پنجره مورد نظر و رفتن به منوی سمت راست حسابداری بازرگانی و جابجایی بین منوهای "دریافت و پرداخت چک"، "حسابداری خرید کالا"، "حسابداری فروش کالا"، "دریافت و پرداخت نقدی"، "دریافت و پرداخت اقساط" و وارد کردن اطلاعات مورد نظر در هر جدول و زدن تیک فعال/غیرفعال حسابهای مرتبط تعریف شوند.
مشابه همین فرآیند را برای حسابداری صنعتی و پایان دوره مالی، هزینه های فاکتور و تنظیمات پیش فرض برای کالاهای انتخابی (در سمت راست پنجره) نیز تکرار شود.
همانطور که در قسمتهای "معرفی انبار" و "معرفی کالا" توضیح داده شد در این قسمت به صورت کلی برای تمام کالاها و انبارهای تعریف شده در نرم افزار میتوان ثبت حسابداری مرتبط به عملیات کالا مانند خرید و فروش و رسید و حواله و ... را تعریف نمود.
برای این منظور می بایست حسابهای مرتبط با ردیفهای پیش بینی شده در قسمت "تعریف سند هوشمند پیش فرض" را تعریف نمود.
نکته: چنانچه حسابهای مرتبط در "معرفی کالا" (که قبلا توضیح داده شد) تعریف شده باشند کلیه کالاها به صورت پیش فرض مطابق با حسابهای انتخابی و تعریف شده در قسمت "تعریف تنظیمات سند هوشمند برای هر کالا" در تب (سربرگ) تعریف شده، کلیه ی عملیات حسابداری کالا ثبت می شود و یا چنانچه در سطوح پایین تر، مانند معرفی انبار (که قبلا توضیح داده شد) حسابهایی را جداگانه برای هر انبار یا برای انبار دلخواه تعریف و انتخاب کرده باشیم، ابتدا سند حسابداری کالاهایی که عملیات آنها در انباری که پیش فرض برایش تعریف شده باشد، صادر و برای بقیه ی انبارها که این حسابهای پیش فرض تعریف نشده، طبق سطح بالادستی یعنی "سند هوشمند پیش فرض" صادر می شود.
برای درک بهتر دقت داشته باشید که این نرم افزار به این صورت عمل مینماید که:
اگر برای یک کالا حساب پیش فرض از منوی "معرفی کالا" و در تب مربوطه به نام "تعریف تنظیمات سند هوشمند برای هر کالا" تعریف شده باشد هنگام ثبت فاکتور، اگر کالای مورد نظر را انتخاب کنیم، مطابق با حسابهای پیش فرض آن کالا عمل میکند و دیگر نه به انبار انتخاب شده برای آن کالا و نه به حسابهای پیش فرض تعریف شده برای آن انبار که از تب "تعریف پیش فرض برای انبار "در منوی "معرفی کالا" تعریف می شود، برای ثبت عملیات حسابداری عمل میکند و نه به حسابهای تعریف و انتخاب شده در قسمت "سند هوشمند پیش فرض" در تب مربوطه در منوی "تنظیمات هوشمند پیش فرض" کاری دارد.
برای مثال فرض کنیم یک شرکت دارای دو کالای "الف" و "ب" میباشد و کالای "الف"یک کالای مصرفی مانند سیم برق و کالای "ب" یک کالای ماندگار مانند تلویزیون باشد و همچنین شرکت دارای دو انبار تهران و شیراز باشد. چنانچه حساب درآمد در قسمتهای مختلف به صورت زیر تعریف شده باشد:
(کالا) سیم برق درآمد فروش لوازم مصرفی (و برای کالای "تلویزیون"حسابی تعریف نشده باشد)
(انبار) انبار تهران درآمد فروش انبار تهران ( و برای "انبار شیراز" حسابی تعریف نشده باشد)
(سند هوشمند پیش فرض) درآمد فروش
هنگامی که بخواهیم مثلا فاکتور فروش بزنیم، ثبت بستانکار حساب درآمد، در سند حسابداری به شکل زیر عمل میشود:
همچنین در خصوص اسناد حسابداری کالا بر روی عملیات کالا، باید توجه داشت که در 3 مرحله از مراحل کلی در این قسمت تا مراحل جزئی مانند انبار و کالا قابل تعریف میباشد، که برای ثبت اسناد حسابداری عملیات کالا، اولاً باید حسابهای مرتبط حتما در یکی از این مراحل تعریف شده باشد. ثانیاً دستور نحوه ثبت اسناد حسابداری عملیات کالا در مرحله اول از حسابهای مرتبط و هوشمند تعریف شده بر روی "کالا" اجرا شود و چنانچه در این قسمت تعریف نشده باشند، دستور مربوطه را از حسابهای مرتبط و هوشمند تعریف شده بر روی "انبار" دریافت و اجرا میکند و در پایان این دستورات را از "تعریف سند هوشمند پیش فرض" در منوی "پرونده" اجرا مینماید.
در تمام این مراحل اگر نیاز به ساخت حساب جدید بود، باید دکمه "تعریف حساب" که در بالای پنجره میباشد انتخاب و ادامه ی فعالیت را انجام داد.